Shalom Inshallah – Encountering jews, christians and muslims

288 kr

Artikelnr: 9789175806747 Kategori: Förlag: | Antal sidor: 208 Format: | Redaktör: | Illustrerad av: Över 100 foton i färg Övrigt:

Stort format 300 x 240 mm. Boken är på engelska

Beskrivning

Beskrivning

Detta är en stor bok om människor i Israel och på de palestinska områdena. Genom makalösa bilder och gripande personliga porträtt ger boken röst åt judar, kristna och muslimer som aktivt vill utveckla olika sätt att leva tillsammans i vardagen under mer värdiga former än vad situationen egentligen inbjuder till. Bokens gräsrotsperspektiv ger inblick i vad civilisation och kultur betyder i praktiken, och det lyfter fram den positiva roll som religion och konstnärlig verksamhet kan ha för rättvisa och mänsklig värdighet. I det civila samhället finns många exempel på ledarskap som gör skillnad. Gemensamt för dem alla är att de på olika sätt verkar för en hållbar fred och försoning i det heliga landet.

De mer än hundra bilderna i boken är tagna av den internationellt kände fotojournalisten Ziv Koren från Tel Aviv. Författarna Catrin Ormestad, Daniel Braw och Magnus Nordqvist har under en längre tid följt utvecklingen i landet.

OBS! Boken är på engelska

Studiebok
Shalom Inshallah är lämplig som studiebok.
Studieförbundet Bilda har en gratis studiehandledning som kan laddas ner HÄR.