Rysk litteratur i tusen år

288 kr

Artikelnr: 9789172171190 Kategori: Författare: | Förlag: | Utgivningsdatum: 2020-04-08 Antal sidor: 360 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Många av de ryska författarna tillhör världslitteraturens främsta, andra mindre kända i väst fick stor betydelse i sitt land. I den här nyskrivna ryska litteraturhistorien får läsaren följa med från Nestorskrönikan till det senaste decenniets ryska författare. Vi möter storartade personligheter, många djupt berörande litterära verk och människoöden, andligt sökande och mänsklig förtvivlan, kamp mot censur och förtryck. Mindre kända författarskap från skilda epoker varvas med dikter av Rysslands största.
Med fast berättarhand och med författarens djupa insikter i den ortodoxa traditionens betydelse för den ryska och sovjetiska litteraturen och kulturen vägleds vi i tusen år över det vidsträckta ryska litterära landskapet.

Per-Arne Bodin är professor emeritus i slaviska språk med litterär inriktning vid Stockholms universitet, han är ledamot av Kungliga Vitterhetsakademien och hedersdoktor i teologi vid Uppsala universitet. Han har som få förmedlat sina djupa kunskaper på ett populärt sätt genom åtskilliga böcker och i ett stort antal artiklar i Svenska Dagbladet.

Äntligen är den här! En rysk litteraturhistoria på svenska.
Johanna Lindbladh i Svenska Dagbladet