Biskop Bertil undervisar – Hittills outgiven bibelundervisning av Bertil E. Gärtner

245 kr

Artikelnr: 9789175806655 Kategori: Förlag: | Antal sidor: 320 Format: | Övrigt:

AKFs årsbok 2012. Björn Fyrlund, Markus Hagberg, Sture Hallbjörner (red.). ISSN 1404-5737

Beskrivning

Beskrivning

Biskop Bertil E. Gärtner (1924–2009) var en mycket flitig predikant och föreläsare som hade förmågan att tydligt och enkelt förmedla det centrala i den kristna tron, och på ett övertygande sätt grunda det i Kyrkans samlade och traderade tro. Som föreläsare och predikant blev han därför också uppskattad, och som en konsekvens av det har hans föredrag och predikningar getts ut i skilda sammanhang.

De texter som presenteras här har aldrig tidigare varit publicerade i bokform. Med dessa texter – av olika slag: föredrag, predikningar, skrifte- och prästvigningstal liksom andakter/meditationer – vill utgivaren lyfta fram biskop Bertils gärning och göra hans undervisning tillgänglig för fler. Detta är texter att vända åter till och på nytt ta spjärn emot – till uppbyggelse, inspiration och förnyelse i kyrkogärningen i dag.

Arbetsgemenskapen Kyrklig Förnyelse vill med denna sin årsbok 2012 bidra till inspiration och glädje för alla som vill befästas och fördjupas i tron på inkarnationens hemlighet, liksom på det uppenbarade Ordets makt och giltighet också i dag.