Salomos Höga Visa

144 kr

Artikelnr: 9789175804972 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 104 Format: | Övrigt:

Inledning av Antoon Geels

Beskrivning

Beskrivning

Detta är en bok som skall läsas med hjärtat – av en djupt förälskad själ. Den är ett försök att beskriva det obeskrivbara: själens förening med Gud, det andliga äktenskapet – och vägen dit.
Höga visans bildspråk är utgångspunkten, där kärleken mellan Brudgummen och bruden målas i djärva färger. Det är ett vådligt äventyr där själen kastas mellan flyktiga stunder av salighet, när hon får vara helt nära sin Älskade och vila i hans blick, och långa tider av ångest över hans frånvaro, då hon förtvivlat söker efter Honom men inte finner Honom.
Alla hennes lidanden är verkliga och synvillor på samma gång. Utan att hon är riktigt medveten om det, bär Brudgummen hela tiden, ömt och målmedvetet, sin älskade genom alla tvivel och allt mörker fram till äktenskapet – den rena kärleken som bara älskar för sin egen skull.
Skomakaren Hjalmar Ekström, (1885–1962) var en av 1900-talets mest betydande andliga ledare och mystiker. Han verkade inte genom yttre predikoverksamhet eller omfattande författarskap utan genom enskilda möten och själavårdande brev. Två brevsamlingar, Den fördolda verkstaden och Den stilla kammaren publicerades efter hans död. Förutom några artiklar om det inre livet skrev Hjalmar Ekström den här före-liggande utläggningen av Salomos Höga Visa.