Ett nytt liv

205 kr

Artikelnr: 9789177770244 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 158 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Det kristna livet är ingenting annat än ett växande i vårt dop. Vid dopet har vi blivit Guds barn, vi behöver ta emot, bejaka och växa i detta gudomliga liv. Vid dopet har vi blivit utrustade med andliga gåvor som upphöjer vårt förstånd, stärker vår vilja och renar våra minnen så att vi kan umgås med Gud. Dessa gåvor är tron, hoppet och kärleken.

Vid dopet och konfirmationen har vi tagit emot Andens sju gåvor, som är till för att bygga upp den nya människan i oss och lära oss att leva som Guds barn i vår vardag. Anden som ropar Abba, Fader i oss, lär oss att be såsom Jesus har lärt oss i bönen »Fader vår«.

I Ett nytt liv ger sr Veronica oss undervisning om det andliga livet och ett stöd för den dagliga bönen. Första delen i boken handlar om dopet och det nya livet i Kristus. Bokens andra del är en inledning till Lectio Divina, den gudomliga läsningen av Guds ord, som är vår näring och vår glädje, en lykta på vår stig.

Syster Veronica är dominikansyster. Hon tillhör kommuniteten »Den heliga Treenigheten« på Berget i Rättvik. Hon har på Artos bokförlag tidigare utkommit med Vägar till bön och Vägar till tro.