Den svenska bönboken

225 kr

Artikelnr: 9789177772743 Kategorier: , , Förlag: | Antal sidor: 800 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

När man läser Den svenska bönboken kan man förnimma hjärtslagen i den traditionella svensk-kyrkliga bönelitteraturen. Så här har den enskilde och familjer i Svenska kyrkan bett de senaste många decennierna. När En liten bönbok i Den svenska psalmboken av år 1937 sammanställdes blev ett stort bönematerial över och det sammanställdes av biskop Sam Stadener till Den svenska bönboken. Artos bokförlag utgav boken 1988 i en språkligt reviderad version och den kommer här i sin tredje upplaga.
Boken innehåller morgonbön på vänster sida och aftonbön på höger, med bibelord, Psalmvers och bön för var dag under året. Den svenska bönboken är ett ypperligt redskap för ett ordnat andaktsliv för årets alla dagar. Med en fast och enkel ordning kan den sättas i handen på nybörjaren, samtidigt som den erfarne bedjaren aldrig blir färdig med den.
I en tid då mycket flyter kan den fasta ordningen och samhörigheten med tidigare generationers bedjare få hjälpa unga kristna och de som är nya i tron till ett rikt och ordnat böneliv.