De andliga övningarna i kontemplativ form

214 kr

Artikelnr: 9789175804286 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 335 Format: | Översättare: |
Beskrivning

Beskrivning

Franz Jalics S.J. är född 1927 och alltjämt verksam i Tyskland som jesuitpräst. Han har tillfört Ignatius av Loyolas andliga övningar en ny dimension i och med att han ger dem i kontemplativ form. Den som gör övningarna ska inte återskapa bibelscener för sin inre syn och själv medverka i dem utan meditera över bibeln och de andliga övningarna i inre och yttre tystnad.
Boken är uppdelad i teologiska, resonerande så kallade anföranden – översatta av Bengt Almstedt – och samtal med dem som mediterar under Jalics ledning – översatta av Ida Dahlgren. 20 samtal efter varje dag ger en bred bild av de funderingar och svårigheter som dyker upp i tystnaden; bortträngda känslor och minnen som gör sig påminda, oförsonade relationer, sorger och besvikelser – men också glädjen i mötet med Jesus Kristus, kärleken till honom och till det egna jaget. Samtalen ger många möjligheter till identifikation med dem som vägleds av Jalics.
Den som vill försöka meditera själv i sin vardag får här många praktiska tips och råd om hur man går tillväga, från nödvändigheten att avsätta en bestämd tidsrymd varje dag till hur man får bukt med tankebrus och oförmågan att fokusera.
Med mycken kärlek och humor hjälper författaren sina medmänniskor att fördjupa sin tro på och sin kärlek till Jesus Kristus.