Strängnäs domkyrka. Levande katedral – då och nu

274 kr

Artikelnr: 9789177772125 Kategorier: , Förlag: | Antal sidor: 204 Format: | Redaktör: || Illustrerad av: Rikt illustrerad med bilder i färg
Beskrivning

Beskrivning

Gudstjänstrum. Byggnadsminne. Mötesplats. Besöksmål. Biskopskyrka. Det finns många beteckningar som passar på Strängnäs domkyrka. Och alla stämmer. Den är ett verkligt byggnadsmonument med anor från 1200-talet och med många historiska minnesmärken. I dag firas gudstjänst i domkyrkan nästan varje dag och människor samlas för livets olika högtider. Skolklasser gör upplevelser och reflekterar kring olika ämnen utifrån kyrkorummet. Bussar stannar upp nedanför domkyrkan och människor stiger in genom västportalen och förundras över konstskatterna, altarskåpen och begravningsregalierna. Domkyrkan är också biskopens kyrka där präster och diakoner vigs för tjänst i församlingarna.

Välkommen till Strängnäs domkyrka! Den här boken visar vägen till domkyrkans historia, till dess olika funktioner som församlingskyrka och kyrka i staden Strängnäs och i stiftet. Författarna är experter inom sina områden och tillsammans ger de en bild av en levande katedral – då och nu.