Österns kyrka – Den assyriska kyrkans historia och fromhet

225 kr

Artikelnr: 9789177771906 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 212 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Österns kyrka eller Östassyriska kyrkan räknar sina anor från Petrus, apostel och ledare för den första kristna församlingen i Antiokia. Från Antiokia spreds kristendomen genom syrien till länderna öster om det romerska riket. Där formade och förkunnade den assyriska kyrkan sitt budskap på grundval av apostlarnas lära.
Bekännelsen till treenigheten är grunden för kyrkans tro. Kristus är sann Gud och sann människa. Den mänskliga naturen bevarades intill himmelsfärden. endast så kunde Kristus som sann Gud rädda människorna. en ljus livssyn har gjort att läran om arvsynd avvisas och tanken på eviga straff anses oförenlig med Guds kärlek.
Österns heliga apostoliska och katolska assyriska kyrka – som den själv kallar sig – härstammar från apostlarna och var under sin storhetstid spridd över hela Asien. Dess historia och förkunnelse visar rikedomen i den religion som utgår från bekännelsen till Kristus som Gud – och människa.

Christer Hedin är religionshistoriker vid Stockholms universitet. Han har främst ägnat sig åt Mellanösterns religioner och givit ut böcker om judendom, kristendom och islam.