Ledstjärnor – Förebilder i kristet liv

239 kr

Artikelnr: 9789177770831 Kategorier: , Författare: | Förlag: | Antal sidor: 240 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

I den här boken får vi bland andra möta den svenska drottningen Josefina, Moder Teresa, den omstridde Bruce Olson, Fader Lazarus i grottan i Egypten och några skolflickor i Rwanda. De är unika och mycket olika varandra men har något gemensamt: de är förebilder i tron.
Genom tiderna har många ledstjärnor tänts. De lyser med gudomligt ljus för att hjälpa oss, och hela tiden tänds nya. De gamla förebilderna ska inte glömmas, och de nya inte ignoreras. Vi behöver dem.

Gud själv håller fram dem för världens ögon, för att inspirera den kämpande att inte ge upp, att sikta högre, att själv bli ett ljus i mörkret. /. . . / Våra liv förändras av mötet med helgade människor, i högre grad än av storartade teorier. En människa som utstrålar Kristi kärlek är en predikan. Att se hur Gud förvandlat människor väcker längtan efter att själv bli förvandlad. (Ur författarens förord)

Syster Siluana är sedan 2002 benediktinnunna i klostret Mariavall på Österlen i Skåne. I denna bok presenterar hon några av sina personliga förebilder.