Jesus från Nasaret Del 3: Barndomsberättelserna

194 kr

Artikelnr: 9789177771609 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 130 Format: | Översättare: | Förord: Gösta Hallonsten
Beskrivning

Beskrivning

Påve Benedikt XVI tre böcker om Jesus intar en enastående plats i påvarnas historia. Aldrig tidigare har en påve gett ut böcker och förklarat att de inte gör anspråk på att vara auktoritativa utan vill vara öppna inlägg, här i ett samtal om vem Jesus var och är. Böckernas författare är snarare professor Joseph Ratzinger än påven Benedikt XVI, och dess form är kritisk och resonerande, samtidigt som det kristna budskapet om Jesus sätts i centrum.
Det är tydligt att författaren är väl inläst på den moderna bibelforskningen. Många viktiga problem diskuteras men påven vill inte stanna vid den vetenskapliga frågeställningen. Bibelforskningen måste uppfattas som en del av teologin i vidare mening. Endast så kan den få sin fulla betydelse för oss och inte förlora sig i detaljundersökningar.
Böckerna förutsätter inga förkunskaper om Bibeln. De kan läsas med behållning av alla som är intresserade av Nya testamentet och kristen tro.