Jag tror för att förstå – En essä om att finna och bli funnen

274 kr

Artikelnr: 9789177771449 Kategori: Författare: | Förlag: | Utgivningsdatum: 2020-05-26 Antal sidor: 237 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Det är inte ovanligt, här i världens mest sekulariserade land, att när en medveten kristen samtalar med icke troende vänner blir det uppenbart att en väsentlig del av deras invändningar beror på missuppfattningar och bristande kunskap. Läkaren Pekka Mellergård upptäckte detta när han »mitt i livet« bytte spår och återvann sin barndoms tro.
I den här boken formulerar han sitt personliga vittnesbörd, kopplar samman det med naturvetenskaplig och humanistisk bildning och ger en teologisk översikt till den som är intresserad av livets stora frågor.

Det här är en bok som vidgar mitt tänkande kring den kristna tron. Som utmanar föreställningar som länge ansetts låsta. Matilda Gustavsson, kulturjournalist och författare

Pekka Mellergård har skrivit den »apologi« som saknats. Här går den djupt rotade tron hand i hand med det reservationslöst öppna sökandet. Det gör detta till en övertygande skrift, driven av sanningslidelse men aldrig påstridig. Jag tror för att förstå är mer än något annat en bok om hur tron får världen att vidga sig. Peter Halldorf, pastor och författare

Pekka Mellergård är sedan början av 1990-talet specialist och docent i neurokirurgi. 2002 blev han rektor för Örebro Teologiska Högskola. Han är medgrundare till tidskriften NOD, kulturcentret TCG Nordica i Kunming, och satt i Alliansregeringens Framtidskommission. Sedan 2013 är han överläkare på Universitetssjukhuset i Örebro.

Utmärkt och förvånansvärt lättläst folkbildning.
Birger Thureson i Dagen

Äntligen har vi fått en bra bok till den kristna trons försvar.
Sune Fahlgren i Sändaren

Jag tror för att förstå… är som bäst när den blir personlig.
Ola Sigurdson i Kyrkans Tidning