En ädel liten bok. Theologia Germanica

197 kr

Artikelnr: 9789177772408 Kategorier: , Förlag: | Antal sidor: 152 Format: | Översättare: | Övrigt:

Boken utkom första gången på förlaget 1984. Den här upplagan har genomgått en lätt språklig revidering samt försetts med ett initierat förord av Carl Stattin

Beskrivning

Beskrivning

En ädel liten bok eller Theologia Germanica är en klassisk uppbyggelsebok ur den kristna mystikens skattkammare. Den skrevs anonymt i Frankfurt am Main omkring 1350. Martin Luther lät trycka delar av den 1516 och hela texten 1518. Luther skriver i stt förord: »Näst intill Bibeln och Sankt Augustinus har jag inte kommit på något verk, från vilket jag har lärt och velat lära mer om vad Gud, Kristus och alla ting betyder.« För Luther hade boken också stort värde som ett bevis för att den allmänneliga kristna tron och Kristi närvaro förenar den gamla kyrkan och de nya kyrkorna.
Både personligt och ekumeniskt är denna 670 år gamla skrift ur den kristna mystiken ett ord också till 2000-talets människa, som upplever samma slitningar och samma behov av vila och enhet som bokens okände vägvisare.

Boken utkom första gången på förlaget 1984. Den här upplagan har genomgått en lätt språklig revidering samt försetts med ett initierat förord.