Vägskäl – skäl att välja Vägen

182 kr

Artikelnr: 9789177771210 Kategorier: , Författare: | Förlag: | Antal sidor: 129 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Det viktigaste i livet är relationer, menar Arvid Nyström i sin bok Vägskäl. Han målar upp livet som en smal väg mellan två diken. Det är diken med en sådan attraktionskraft att vi knappt märker när vi hamnar där eller vilken effekt det har på relationen till Gud, våra medmänniskor och oss själva. För att förstå och ge uttryck för detta tar författaren sin utgångspunkt i en modern tolkning av de sju dödssynderna och låter dem bilda det ena diket. På andra sidan finns motsatsord som utgör det andra och han visar att det mitt emellan finns en smal väg som vi egentligen längtar efter att följa. Här finns stöd och vägledning för den som vill följa den väg Jesus visade: Kärlekens väg.

Allt i den här boken är genomsyrat av kyrkans mest centrala kallelse – att älska den här världen för Kristi skull.
Liselotte J Andersson, författare och evangelist

Detta är boken som har saknats. Denna bok skulle kunna bli en guldgruva för konfaledare, för pastorer, ungdomsledare, för predikoserier, andaktsserier mm. Den kan användas för såväl egen uppbyggnad som gemensam läsning.
Maria Johansson, församlingsutvecklare

I svensk kyrklighet har vi alltför länge väjt för de stora orden. I rädsla för att trampa snett eller verka dömande missar vi att tala om det som faktiskt på riktigt gör tron på Jesus avgörande. Denna bok är skriven begripligt, kärleksfullt och drar mig närmare Jesus.
Josefine Arenius, föreläsare, processledare och författare

Arvid Nyström är nu folkhögskollärare och har tidigare arbetat som ungdomsledare i Missionskyrkan i Vännäs och som föreningsutvecklare för Equmenia Nord.