Tidebok – 114 marginalanteckningar

210 kr

ISBN: 9789175807300 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 215 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Tidebok betyder detsamma som knapphändig krönika över det som hänt, plus krönikörens randkommentarer. Det är en samling pregnanta texter som noterar och kommenterar början på detta årtusende ur ett kristet perspektiv, med evangeliet som kartbok, gps och tolkningsnyckel. Inga fromlerier utan en nyktert kritisk men inkännande blick på stort och smått, tragiskt och komiskt, allvarstyngt och lättsamt.

I centrum står utmaningen Jesus från Nasaret, i dag lika känd och okänd som alltid: Tecknet, mannen som blir motsagd, ifrågasatt, ignorerad, hånad, manipulerad, glömd, citerad, efterliknad, ärad, dyrkad, älskad som ingen annan i historien.

Anders Piltz är professor i latin och idéhistoriker. Han tillhör dominikanorden som grundades 1216 för att förkunna på gator och torg. Piltz vill hjälpa läsaren att ta del av den kristna erfarenheten från begynnelsen till nu, i Bibeln, i kyrkofädernas tankar, i vår tids nya insikter.

Vår tids gator och torg är medierna. Dessa texter var ursprungligen publicerade i svenska medier och har inte sällan väckt reaktioner.