Stanna eller inte stanna – de kristna i Mellanöstern

184 kr

Artikelnr: 9789175805658 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 187 Format: | Illustrerad av: Bilder i s/v Övrigt:

Utgiven i samarbete med Fontana Media (ISBN 978 951 550 754-9)

Beskrivning

Beskrivning

Mellanöstern är religionernas och kulturernas mötesplats. Här finns muslimer och kristna, judar och druser, araber och kurder, assyrier och armenier, maroniter och melkiter. Under de senaste åren har situationen för den kristna minoriteten avsevärt försämrats. I Irak har en systematisk terrorkampanj drivit hälften av landets kristna på flykt. I andra länder sker en långsam åderlåtning då allt fler kristna väljer att emigrera till västvärlden. Många har dock beslutat att stanna kvar – kosta vad det kosta vill. Den här boken tar oss med till fyra länder i Mellanöstern: Turkiet, Irak, Libanon och Israel/Palestina. Situationen för de kristna varierar från land till land, men den gemensamma nämnaren är en oro för om det i framtiden kommer att finnas några kristna kvar i den region där kristendomen föddes.

Svante Lundgren är en finlandssvensk författare. Han har tidigare gett ut böcker bl.a. om Förintelsen och om det osmanska folkmordet på kristna.