Sorgens änglar

98 kr

Artikelnr: 9789175805344 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 78Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Jag har mött så många som säger att varje sorg är unik, så därför finns ingen handbok för sörjande. Men jag vet att sorgen har ett gemensamt mönster – där finns sådant som alla kan känna igen sig i. Och i det gemensamma uppstår något jag vill berätta om: Sorgeänglar.

Att upptäcka sina sorgeänglar ger hjälp genom sorgen och legitimerar dessutom bilden av att det går att kliva ur den. Men själva förlusten och saknaden finns förstås alltid kvar. Så kom den här boken till – ett slags handbok i sorg. Jag berättar om sorgen efter vår dotter Lovisa som bara blev två månader. Men här finns även berättelser från andra: en man som var 16 år när han miste sin pappa, mödrar som mist sina barn strax innan födseln, en far som miste sin 25-årige son, och till sist den urgamla berättelsen om Job som miste alla sina barn.

Bilden på bokens framsida: »Angel of Grief«, originalstatyn på den protestantiska kyrkogården i Rom. Där vilar William Story, skulptören själv, med sin hustru Emelyn Story. De är begravda bredvid sin förste son Josef som bara blev fem år.

Hanna Johnselius prästvigdes januari 2001 och är komminister i Nederkalix församling. Hanna föddes 1974 och kommer från byn Bodan utanför Lövånger i Västerbotten.