Psaltarpsalmer

156 kr

Artikelnr: 9789177770251 Kategorier: , Författare: | Förlag: | Antal sidor: 113 Format: | Övrigt:

Vid köp av 10 ex eller fler 95:-/st, priset korrigeras efter att beställningen behandlats.

Beskrivning

Beskrivning

Mika Lidéns sångbok är en bok för församlingsbruk. I den finns tonsättningar av psaltarpsalmer för kyrkoårets alla sön- och helgdagar tillsammans med några andra bibliska texter.
Psaltarpsalmerna har fått en enkel psalmton, så att de kan sjungas av försångare, kör och/eller församling. Varje psalm har också fått en antifon, en refräng som sammanfattar bönens och söndagens tema. Dessa psaltarpsalmer har tonsatts för att bes mellan de två första läsningarna i mässan, och bildar då en brygga mellan Gamla och Nya testamentet, men kan även användas till exempel för bön i tidegärdens form eller i en gudstjänst i taizéanda.
Utöver psaltarpsalmerna finns fem bibelvisor, som passar under nattvardens utdelande. De kan förstås också användas i andra sammanhang, till exempel en andaktsstund.
Till sist finns inte mindre än tre tonsättningar av Herrens bön, till såväl den traditionella (1917) som den nya (2000) översättningen.
Sångerna i denna bok är numrerade med en inledande nolla, från 01 till 091, så att församlingen kan se på psalmtavlan att den ska sjunga från denna bok.