Om sann gemenskap – Att leva i en kapitalistisk hederskultur

212 kr

Artikelnr: 9789175807256 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 153 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Vi lever i en tid där information och kunskap om allt från kvantfysik till kändisskvaller finns i överflöd, men den allra viktigaste frågan verkar bortglömd: Hur skall vi leva tillsammans? Religion och politik har lämnat fältet öppet och det är i stället helt andra sätt att tänka som styr våra relationer och hur vi ser på varandra.

Här beskrivs den kapitalistiska hederskultur vi lever i och hur gemenskapen människor emellan hela tiden hotar att korrumperas av krav på effektivitet och ändamålsenlighet, hur ny teknik formar vårt sätt att se på varandra och hur vår känsla av att inte räcka till utnyttjas för obskyra syften. Men här finns också förslag på hur vi kan hitta vägar till mer ärliga och öppna relationer och finna sammanhang där våra liv blir meningsfulla.

Patrik Hagman fortsätter att söka i den kristna tradi­tionen efter levnadssätt som går att förverkliga i dag tvärt emot de kulturella och politiska makter som hotar vår existens. Detta är en fristående fortsättning på boken Om kristet motstånd.

Patrik Hagman är teolog och verksam vid Åbo Akademi. Han är specialiserad på politisk teologi och på den tidiga kristna kyrkan.