Närmare Guds hjärta

244 kr

Artikelnr: 9789177770008 Kategorier: , Författare: | Förlag: | Antal sidor: 288 Format: | Översättare: |
Beskrivning

Beskrivning

I den här boken möter vi några av den kristna trons främsta andliga gestalter. Här får de själva ordet och kan tala till oss över århundradena. Författaren Bernard Bangley har använt sig av den enorma skatt av andliga klassiker som spänner över sekler av kristen erfarenhet och insikt. Han skriver: ”Vad jag har gjort är att jag har parafraserat dessa skrifter till ett klart, enkelt, modernt språk. Jag har gjort styckena tillgängliga för människor som annars kunde ha kört fast i originaltexterna. Jag har kortat ned meningar och uttryckt författarnas tankar med hjälp av ett vardagligt men ändå värdigt språk. Det finns ett stycke för var och en av årets dagar. Styckena är avsedda för enskild andakt.”

Det finns en klar samstämmighet bland alla kristna traditioners andliga vägledare om att det är nyttigt, ja, kanske nödvändigt, för en kristen att umgås med systrar och bröder som gått före oss på vårt livs pilgrimsvandring.

”Vi blir som den vi älskar”, sa heliga Birgitta. Tillsammans med en sky av vittnen inbjuds vi genom denna bok att närma oss Guds hjärta.