Maria, en livsberättelse

214 kr

Artikelnr: 9789175807249 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 170 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Kyrkoåret förde mig till Maria. En av de två söndagar som tillägnats henne närmade sig, inkilad som en ljus parentes mitt i fastetiden, innan det Stora Dramat skulle utspelas. Men just där trädde hon fram, i en långt starkare roll än jag föreställt mig. Inte som en parentes utan som en sammanfogande länk. (Ur förordet)

Maria är inte bara en del av julens evangelium. Hon har varit med hela vägen, genom alla de stora händelser som är grunden för vår kyrka och tro. Att följa hennes livsberättelse blir en väg genom evangeliet, att se och förstå med den blick som bara den kan ha som varit med från början. I hennes fotspår tydliggörs den röda tråd som går från högtid till högtid. Det är den vandringen författaren vill finna.

Åsa Hagberg är författare och flerfaldig Frostensonstipendiat med brett register och en rik produktion av sånger, psalmer och andra texter. Bl.a. är hon textförfattare till Och himlen rör vid jorden – psalmer för hela kyrkoåret (Artos 2011) och juloratoriet Sjung din glädje, Maria (Wessmans 2014). Hon är bosatt i Förslöv på Bjärehalvön där hon också arbetar med diakoni i hemförsamlingen.