Ledare och chef

218 kr

Artikelnr: 9789172170339 Kategorier: , , Författare: | Förlag: | Antal sidor: 174Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Att vara chef är inte detsamma som att vara ledare. Alla ledare är inte heller chefer. När dessa roller i lyckliga fall förenas i en och samma person mår organisationen bra, utvecklas och blir framgångsrik. När chefen och ledaren är olika personer och som kanske dessutom drar i olika riktningar, då är katastrofen nära.

I dessa tillsynes självklara påståenden tar Christian Braw sin utgångspunkt i boken Ledare och chef. Därifrån skildrar han på ett tankeväckande och lättfattigt sätt maänniskan bakom chefsrollen. Han gör det genom en lång rad initierade och väl valda exempel men utan att hemfalla åt moralism.

Denna bok är verkligen nödvändig för alla som på något sätt har en ledande ställning, vare sig det är en stor organisation eller en liten arbetsgrupp.

Christian Braw har tidigare utgivit bl.a.a Erfarenhetsbaserat ledarskap, Bättre människa – bättre chef, Att leda – människor. Han är docent vid Åbo Akademi, präst i Svenska Kyrkan och medförfattare till Försvarsmaktens Utbildningsreglemente.