Ignatiansk Spiritualitet

152 kr

Artikelnr: 9789177771111 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 114 Format: | Övrigt:

Föreningen Kompass årsbok 2019

Beskrivning

Beskrivning

Ignatiansk spiritualitet kan hjälpa människor att göra en inre resa som frigör till tjänst i världen. Följ med Anna Karin Hammar på hennes personliga resa tillsammans med det andliga arvet från Ignatius av Loyola (1491–1556). Anna Karin berättar personligt och varmt om hur Guds nåd både frigör och förvandlar. En unik bild tecknas av hur ignatiansk spiritualitet vuxit fram i Sverige och blivit en rörelse som överskrider både mänskliga och kyrkliga begränsningar. I de teologiska reflektionerna varvas bön och handling, mystik och motstånd, i en stilla tillit till Guds goda vilja med hela skapelsen.

När människan åter upptäcker Guds närvaro i sig själv, i allt som lever, ja, i stenarna som ropar, kan kraften komma att tillsammans skydda jorden.

Anna Karin Hammar är präst i Svenska kyrkan, teologie doktor, och medgrundare av Svenska kyrkans nätverk för andlig vägledning i ignatiansk anda. Anna Karin är ledamot av kyrkomötet i Svenska kyrkan, ersättare i kyrkostyrelsen, ledamot av Olof Palmes Minnesfond samt ekumenisk koordinator för Kairos Palestina – Sverige.