Tillbaka

I allt älska och tjäna – Ignatius av Loyolas andliga övningar i världen av idag

254 kr

Artikelnr: 9789177770282 Kategori: Författare: | Förlag: | Antal sidor: 298 Format: | Översättare: | Övrigt:

Föreningen Kompass årsbok 2017

Beskrivning

Beskrivning

I allt älska och tjäna placerar Ignatius av Loyolas andliga övningar mitt i samtiden. Boken betraktas redan som en mindre klassiker. Dean Brackley visar här hur de andliga övningarna inte bara är en andlig text ur den kristna kyrkans historia utan ännu utgör en källa att ösa ur.
Den ignatianska spiritualiteten var för jesuiten Brackley en levd erfarenhet. Han hade sina rötter i USA men kom att leva mer än halva sitt vuxna liv i El Salvador. I Latinamerika skulle Ignatius andliga vägledning komma att konfronteras med de fattigas verklighet.
Det är en gedigen genomgång av de andliga övningarna som står sig mycket väl i jämförelse med andra liknande verk. Ignatius hade arbetat under årtionden med att slipa på dessa övningar och de har en mycket genomtänkt struktur som Brackley också följer. Det sker dock hela tiden med ett existentiellt syfte: i fokus står den andliga urskillningen och Jesu efterföljelse i världen av idag. Frågan är alltså inte bara vad Ignatius menade då utan hur det nu kan hjälpa oss att just – som han säger – ”i allt älska och tjäna Gud”.