Fri att tjäna, del 2 – Församlingsarbete i Jesu efterföljd

288 kr

Artikelnr: 9789177771234 Kategorier: , Författare: | Förlag: | Utgivningsdatum: 2020-05-26 Format: |
Beskrivning

Beskrivning

Många kristna ledare upplever en konflikt mellan deras personliga behov av andlig fördjupning och församlingens krav på affärsmässig effektivitet och resultattänkande. Vad som sker i bönekammaren och på arbetsplatsen tycks för många utspela sig på skilda planeter. Målsättningar och tänkesätt rör sig åt motsatta håll. Skavet leder till frustration och trötthet.
Är det möjligt att riva väggen mellan dessa båda världar? Är det möjligt att ta Jesu liv och undervisning som vägledning, inte bara för mitt inre liv utan också för hela vårt sätt att tänka och arbeta i kyrkan? Tänk om det som ofta avfärdas som orealistiskt i mötet med ekonomiska kalkyler och professionella verksamhetsplaner … i längden är det enda hållbara?
Om detta handlar den här boken. Den är en uppföljare på Fri att tjäna: ledarskap i Jesu efterföljelse. Helt enkelt för att förändringen inte kan stanna i ledarens personliga liv utan måste vävas samman med ett annat sätt att tänka församling.

Magnus Malm arbetade under 1970- och 80-talet som journalist och var redaktör för den ekumeniska tidskriften Nytt Liv under 15 år. Sedan 1990 har han arbetat med ekumeniska retreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Detta är hans trettonde bok. Tidigare titlar är bl. a. Vägvisare, en bok om kristet ledarskap (Cordia), Ett hjärta större än världen, att följa Jesus enligt Bergspredikan (Libris), Kännetecken, att söka Guds närvaro i en kaotisk tid (Artos) och Fri att tjäna (del 1), ledarskap i Jesu efterföljd (Artos). Magnus Malm är gift med Elisabeth och de har fyra barn och fem barnbarn.

Malms kritik undgår ingen, just därför träffar den rätt.
Carl-Henric Jaktlund i Dagen