Amor Meus Crucifixus Est. Pilgrimsikon i vår tid

223 kr

Artikelnr: 9789175806877 Kategorier: , Förlag: | Antal sidor: 146 Format: | Redaktör: | Illustrerad av: Rikligt illustrerad i färg
Beskrivning

Beskrivning

Den heliga Birgitta berör – det är denna bok ett vittnesbörd om!

Under drygt ett år har ikonografen Christina Lundströms ikontriptyk Amor Meus Crucifixus Est pilgrimsvandrat i församlingar runt om i Sverige.

Det har blivit livsviktiga och livsavgörande möten med Birgitta, möten som berört på djupet och som på ett överraskande sätt trängt rakt in i våra liv och vår vardag.

Den heliga Birgitta har något att berätta för oss. Hon vill berätta om en kärlek till Kristus och jungfru Maria, en kärlek som är korsfäst, som både gör oss fria och binder oss till efterföljelse i kärlekens tjänst. Boken ger plats åt många röster som vill berätta om mötet med ikonerna. Det är Martin Lönnebo, Ylva Eggehorn och Anders Arborelius, men också lekmän, präster och församlingsbor i de församlingar som fått besök av pilgrimstriptyken. Det är reflektioner och vittnesbörd som öppnar, berör och fördjupar den korsfästa kärlekens betydelse för oss idag.

Birgitta fortsätter sin pilgrimsvandring rakt in våra hjärtan och liv.